Професор Д-р Петър Учиков

За нас

Професор Д-р Петър Учиков е началник на отделението по хирургия в МБАЛ Медлайн, един от водещите хирурзи у нас, изтъкнат учен и преподавател по хирургия. Завършва медицина в Медицинския Университет в Пловдив през 1963г. След дипломирането си започва работа като ординатор в хирургичното отделение на Окръжна болница-Смолян. От 1968г. до 1981г. е асистент, а след това е главен асистент в Медицински Университет в Пловдив. От 1986г. оглавява Клиника по гръдно-коремна хирургия, която успешно ръководи в продължение на 20 години. През 2000г. му е присъдено званието Доктор на Медицинските науки, а от 2002г. е професор по хирургия. За над половинвековния си стаж като хирург е направил повече от 25000 операции на пациенти.

Специализации

Професор Петър Учиков е автор на много статии и доклади. Съавтор на учебници и ръководства по хирургия. Има специализации в Страсбург, Австрия и 3 пъти в Париж.
Под негово ръководство 9 аспиранти защитават докторски дисертации по медицина и в момента са сред водещите специалисти в областта на гръдно-коремната хирургия. Трима от тях са вече професори по хирургия в Медицинския университет в Пловдив – Проф. Д-р Ангел Учиков, Проф. Д-р Красимир Мурджев, Проф.Д-р Иван Новаков.

Хирургично отделение

- Лапароскопия
- Херния център
- Разширени вени
- Фисури
- Хемороиди
- Гуша
- Камъни в жлъчката
- Травми на крайниците

Консултации с Професор Учиков се правят след заявка на регистратурата.
Има кабинет в Еднодневна Хирургия УМБАЛ СВ.Георги

Адрес за кореспонденция


Работно време

Понеделник 7:30 - 13:30
Вторник 7:30 - 13:30
Сряда 7:30 - 13:30
Четвъртък 7:30 - 13:30
Петък 7:30 - 13:30
Събота почивен ден
Неделя почивен ден

Опции за плащане

Плащане в брой

С кредитна карта