Д-р Борислав Калнев

За нас

Роден на 07.09.1959 г. в гр.Пловдив.
Средно образование завършва в гр. Девин през 1977г.
През 1985г завършва висше образование – ВМИ Пловдив.
Постъпва като асистент в клиниката по неврохирургия през 1988г.
Придобива специалност по неврохирургия през 1993г.
В момента Д-р Борислав Калнев е неврохирург в клиника по неврохирургия към УМБАЛ Свети Георги ЕАД гр. Пловдив и е официален консултант за МБАЛ Асеновград.
Д-р Борислав Калнев има дългогодишен стаж в сферата на краниалната, гръбначната и педиатричната неврохирургия, а също многобройни участия в чуждестранни обучения, курсове и семинари.
Д-р Калнев е асистент в катедрата по Неврохирургия към Медицински университет Пловдив и съавтор в редица научни публикации.

Интервенции

Д-р Борислав Калнев извършва следните неврохирургични манипулации:
♦ От областта на детската неврохирургия: хидроцефалия. Това е състояние, което е причинено от събиране на голямо количество гръбначно-мозъчната течност в черепа, при което се създава повишено вътречерепно налягане. Това повишение води до появата на различни симптоми при пациентите, в зависимост от това до каква степен е напреднало заболяването. При децата обикновено то се забелязва, поради бързото увеличение на размера на главата. Хидроцефалията се открива чрез компютърна томография, ултразвук, мониторен контрол на вътречерепното налягане или чрез ядрено-магнитен резонанс. Успешното лечение изисква опитен неврохирург, който да открие заболяването навреме по симптомите и да извърши успешно операцията.
♦Невроонкология – оперативно лечение на тумори на гръбначния стълб, на главния и гръбначния мозък.
♦ Неврохирургична интервенция при мозъчно-съдови заболявания, които представляват увреждане на мозъчната тъкан, вследствие от недостатъчно снабдяване на мозъка с кислород и глюкоза. Д-р Борислав Калнев извършва лечение при: хематом, съдова малформация, аневризъм, инсулт, каротидна стеноза.
♦ Травматични и дегенеративни заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък – спинална стеноза, дискова херния, спондилолистези и други деформации.
♦ Функционална неврохирургия.
♦ Паразитоза, абсцеси, хирургия на периферната нервна система.
♦ Всички видове гръбначни стабилизации.
♦ Съвременно лечение на дискова херния.

Работно време

Понеделник 08.00 - 17.00 ч. ; 16.00 - 17.00 - МЦ Хипократ
Вторник 08.00 - 17.00 ч.
Сряда 08.00 - 17.00 ч.
Четвъртък 08.00 - 17.00 ч. ; 16.00 - 17.00 - МЦ Хипократ
Петък 08.00 - 17.00 ч.
Събота почивен ден
Неделя почивен ден

Опции за паркиране

безплатен паркинг

Опции за плащане