Екопласт 99 ООД

За нас

Фирмата развива дейност от 1999 година. Основният предмет на дейност на дружеството е производство и търговия с полиетиленови фолиа и полиетиленови изделия от полиетилен висока и ниска плътност. “Eкопласт 99” ООД произвежда следните продукти: ръкавици за козметичната промишленост, торбички и чанти за пазаруване, чували, форми за лед, шапки за козметичната промишленост, полиетиленово фолио, предпазни ботуши, предпазни пелерини и др.

Оборудване

“Екопласт 99” ООД притежава следните машини, съоръжения и оборудване - 7 машини за екструдиране на гранулат от полиетилен с ниска и висока плътност, 6 машини за производство на чанти и торби, 2 гранулатора за преработка на полиетиленов отпадък, 10 машини за производство на ръкавици и други неправилни форми, 2 автоматични машини за сгъване на хартиени листовки, 1 машина за печат върху полиетиленово фолио.
През месец април 2018 дружеството достави и въведе в експлоатация Екструдер, заложен в инвестиционната си програма за 2018-2019г. с която доставка увеличи производството си значително.

Производствен процес

1. Екструдиране на гранулат от полиетилен с ниска и висока плътност


Екструдирането е основен метод за производство на пластмасови фолиа. Най-широко използваният материал за екструдиране на фолиа се явява полиетиленът (ПЕ или PE).
LDPE – полиетилен ниска плътност
Това е най-отдавна използвания вид полиетилен. Отличава се с добра прозрачност и гладка, лъскава повърхност. Има по-висока разтегливост от другите видове, но по-малка здравина. Фолиата от LDPE са меки, мачкат се трудно и се печатат добре. Материалът се използва за производството на торбички с подсилена и външна дръжка и за опаковки на различни продукти. „ЕКОПЛАСТ 99” ООД екструдира фолиа от LDPE с дебелини между 18 и 200 µm.
HDPE – полиетилен висока плътност
От него най-често се произвеждат добре познатите торбички тип "потник". Той е с висока здравина, матова повърхност и шуми при мачкане „ЕКОПЛАСТ 99” ООД екструдира HDPE фолиа с дебелина между 6 µm и 150 µm.

2. Печат

За да материализира идеите на клиентите си, предприятието разполага с 1 прецизна флексопечатаща машина, която се управлява чрез микропроцесорни контролери.
За прецизно монтиране на клишетата „ЕКОПЛАСТ 99” ООД закупи монтираща и изпробваща машина. Тя е уникална с това, че позволява на клиентите да видят пробен отпечатък на проектите си върху хартия, преди да бъде стартирана тяхната поръчка.

3. Конфекциониране

„ЕКОПЛАСТ 99” ООД разполага с голямо разнообразие от конфекциониращи машини. Те позволяват на фирмата да произвежда почти всички разпространени видове полиетиленови торбички. Повечето от тях са с микропроцесорно управление, което гарантира високо качество на произвежданите изделия.
Ето някои от изделията, които се конфекционират в предприятието:
• Пликове със или без странични или дънни подгъви;
• Торбички тип "потник";
• Пликове с продупчени дръжки;
• Чанти с подсилени дръжки;
• ПЕ Ръкавици и пелерини;4. Рециклиране

Технологията, по която работи „ЕКОПЛАСТ 99” ООД е безотпадна. Отпадъкът и бракът, които възниква по време на производството, се рециклира и отново се използва. Двата гранулатора могат да рециклират до 1 тон полиетиленови отпадъци на ден, като полученият гранулат по нищо не отстъпва на първичния материал.

Работно време

Понеделник 8.30 - 17.00 ч.
Вторник 8.30 - 17.00 ч.
Сряда 8.30 - 17.00 ч.
Четвъртък 8.30 - 17.00 ч.
Петък 8.30 - 17.00 ч.
Събота почивен ден
Неделя почивен ден

Опции за паркиране

платен - София
безплатен - Първомай

Опции за плащане

Плащане в брой

Банков превод

Наложен платеж